PREKRASAN OTOK BRAČ

Supetar, Brač
shadow

Supetar, Brač

Supetar je malo dalmatinsko mjesto u kojem prevladava mediteranska klima s blagim zimama i dugim toplim ljetom. Ono je najveće mjesto na otoku Braču te ujedno glavno kulturno, turističko i gospodarsko središte u kojem živi 3500 stanovnika.
Nalazi se na sjevernom dijelu otoka Brača, preko puta grada Splita, s kojim je povezan direktnom trajektnom linijom. Smješten je u uvalici Sv.Petra po kojem je i dobio ime.
Upravo zbog svoje izvrsne povezanosti s kopnom, Supetar je postao jedna od najtraženijih turističkih destinacija u Dalmaciji.
Supetar obiluje mnogim prirodnim ljepotama te kulturnom i povijesnom baštinom. Prekrasne plaže, skrivene kamene uvalice te prelijepe uske uličice pružaju potpuni ugođaj dalmatinskog stila života. U Supetru možete naći i bogatu gastronomsku ponudu sastavljenu od brojnih autohtonih mediteranskih jela, s obiljem ribe i morskih plodova, te vrhunskom ponudom vina i maslinova ulja.
Jednom u Supetru, svoj smještaj svakako potražite u jednom od naših apartmana, a mi ćemo Vam s veseljem pokazati zašto je Supetar jedno od najpoželjnijih turističkih odredišta Dalmacije.

Znamenitosti na otoku Braču

Otok Brač obiluje bogatom poviješću i kulturnim nasljeđem.
U SUPETRU se nalazi galerija Ivana Rendića koja je spomen autorovog umjetničkog stvaralaštva i gdje se često održavaju razna kulturna događanja. Jedno od njegovih remek djela Zvonik na Crkvi možemo vidjeti u LOŽIŠĆIMA. Također, u SUPETRU se nalazi sakralna zbirka župe Sv. Petra iz razdoblja 16. I 17. stoljeća koja sadrži ranokršćanske mozaike, povijesne knjige, sarkofage i ostalu vrijednu zbirku predmeta.
U SUMARTINU je zanimljivo za posjetiti franjevački samostan i Crkvu Sv. Martina. U blizini POSTIRA nalazi se uvala Lovrečina te uvala Mirje, u kojoj se nalaze ostaci ranokršćanske bazilike iz 6. St. Također, u POSTIRIMA se nalazi Crkva Sv. Ivana Krstitelja i njen zvonik koji se spominje u pripovijetci Vladimira Nazora „ Priče iz djetinjstva“.
U NEREŽIŠĆIMA se nalazi riznica vrijednih umjetnina Crkva Gospe od Karmela. Klesarska škola u PUČIŠČIMA je jedna od nekoliko škola takvog tipa u svijetu. U blizini DONJEG HUMCA se nalazi Špilja Kopačina koja je mjesto obitavanja čovjeka na otoku od prije više od 30 000 godina.
Radovi svjetski poznatog kipara Ivana Meštrovića, Crkva Krista Kralja te kip Srca Isusova nalaze se u SELCIMA. Muzej otoka Brača nalazi se u ŠKRIPU, u najstarijem naselju otoka Brača. Zmajeva špilja je pustinjački samostan u stijeni, iz devetog stoljeća, koja se nalazi povrh mjesta MURVICE. U mjestu BLACA (nedaleko od BOLA) nalazi se Pustinja Blaca koja je glagoljaški pustinjački samostan iz 16. st.
Najviši vrh na hrvatskim otocima je Vidova gora (778m) gdje možete uživati u najljepšem panoramskom pogledu na hrvatske otoke.

Znamenitosti na otoku Braču
shadow